Termeni si conditii

Site-ul LumeaTextilelor.ro (numit in continuare "site") este administrat de Lumea Textilelor SRL (numita in continuare “societate”), cu sediul social in stradanr, avand C.U.I.: 35068521, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J23/3472/2015, telefon: (+40) 756 578 938

Societatea este constienta ca informatiile prezentate trebuie sa fie cat mai corecte si se straduieste permanent sa imbunatateasca si sa actualizeze continutul site-ului. Cu toate acestea, se pot strecura greseli, erori de operare, neintentionate de aceea precizam ca toate informatiile cat si imaginile au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila de catre producatori sau furnizori. Societatea isi rezerva dreptul de a modica pretul, imaginile sau caracteristicile produselor fara o notificare prealabila.

Descrierea produselor incarcam sa fie cat mai detaliata, in functie de informatiile oferite de catre producatori sau furnizori, dar si de spatiul pe care il are definit fiecare produs pe site. Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Site-ul poate contine si link-uri catre alte site-uri. Politica de confidentialitate cat si Termeni si conditii practicate de acestea nu sunt responsabilitatea societatii noastre si nici continutul lor.

Utilizatorul reprezinta persoana/vizitatorul care acceseaza site-ul, in scopuri personale sau profesionale si care a acceptat Termeni si conditii dar si Politica de confidentialietate a site-ului, urmand toate cerintele procesului de inregistrare.

Cumparatorul reprezinta persoana/vizitatorul care acceseaza site-ul, in scopuri personale sau profesionale si care a acceptat Termeni si conditii dar si Politica de confidentialietate a site-ului, urmand toate cerintele procesului de inregistrare, ce initiaza si finalizeaza o comanda.

Comanda reprezinta un document electronic, generat ca urmare a unei cereri de livrare de produse efectuate pe site-ul reco.ro de catre un cumparator, ce intervine ca forma de comunicare intre societate si cumparator. Ea devine contract odata cu confirmarea vanzatorului, prin care societatea este de acord sa livreze cumparatorului produse si servicii, iar cumparatorul este de acord efectueze plata acestora. Acceptarea comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (email) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a mai fi nevoie de o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract.

In cazul in care nu se pot respecta termenele de livrare a comenzii sau site-ul este nefunctional si nu se pot face comenzi, vanzatorul este obligat sa anunte cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Rezolvarea litigiilor se face in conformitate cu legile in vigoare daca este cazul.

In cazul in care cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de vanzator, este obligat la plata unei penalitati conform legilor in vigoare. In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de livrare a comenzii, termenul fiind de 3 zile lucratoare.

Pentru produsele care nu se afla in stoc si se aduc la comanda, se incaseaza un avans de minim 20% din valoarea comenzii.

Pretul, modalitatea de plata si modalitatea de livrare sunt specificate in comanda. Daca finalizarea comenzii se face online, automat cumparatorul primeste pe email o factura proforma cu toate detaliile specificate mai sus. Daca finalizarea comenzii se face telefonic cumparatorul, in cazul in care plata se face cu ramburs, asteapta curierul sa ii livreze marfa, iar in cazul in care plata se face prin transfer bancar sau online va primi pe email o factura proforma in baza careia va efectua plata iar livrarea marfii se va face dupa confirmarea platii

Produsele comandate se livreaza pe teritoriul Romaniei prin Fan Courier. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului. La primirea coletului verificati integritatea ambalajului. Eventualele probleme legate de integritatea coletelor se pot face doar in momentul primirii pe AWB sau se intocmeste un proces verbal de constatare impreuna cu angajatul firmei de curierat care livreaza coletul, si/sau se refuza primirea si plata coletului. Reclamatiile ulterioare cu privire la aceste aspecte sunt nule. Responsabilitatea si riscurile asociate produselor revine in acest caz firmei de curierat. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. In momentul efecturarii platii se face si transferul de proprietate al bunurilor, in locatia precizata in comanda, si in urma semnarii de primire a documentului de transport furnizat de curier. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre vanzator sa permita cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca, dar numai in masura si pentru perioada in care indeplinirea clauzelor contractuale este impiedicata sau intarziata de situatia de forta majora. Prin caz de forta majora se inteleg toate evenimentele si/sau imprejurarile imprevizibile si inevitabile, independente de vointa partii care o invoca (ex.: razboaie, revolutii, inundatii, cutremure, epidemii, embargouri, restrictii de carantina, temperaturi foarte ridicate sau foarte scazute) si care, aparand dupa incheierea contractului, impiedica sau intarzie, total sau partial, executarea acestuia. Partea care invoca forta majora este obligata sa anunte cealalta parte, telefonic sau prin email, in termen de 5 zile de la inceperea evenimentelor sau imprejurarilor considerate drept forta majora, comunicand, totodata, si documente eliberate de o autoritate competenta care sa certifice cazul de forta majora.

Administratorul site-ului LumeaTextilelor.ro, isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza. Utilizatorii vor avea acces permanent la termeni si conditiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.