În timp ce priviți afară, visând cu ochii deschiși la viață, LUMEA TEXTILELOR vă cere să gândiți la deschiderile care vă încadrează privirea.

I) SCURT ISTORIC AL TEXTILELOR

lumeatextilelor.ro

V-ați întrebat vreodată cine a fost primul om (sau prima femeie) care a pus o perdea la o fereastră? Poate că da, poate că nu (...) Dar cu siguranță te-am făcut curios!

De la castelul întunecat al lui Dracula la mini-apartamentul modern, de la modesta casă de țară la somptuosul palat de la Versailles, de la cabana de vânătoare a lordului englez la penthouse-ul boem, peste tot găsim perdele, jaluzele sau umbrele la ferestre.

Istoria textilelor este legată de cea a omenirii!

Ceea ce inițial a fost un simplu accesoriu pentru a ne adăposti de intemperii, de-a lungul secolelor - de fapt, de-a lungul mileniilor - s-a transformat radical, devenind în cele din urmă un element de mobilier fundamental, cu scopul de a răspunde atât nevoilor estetice, cât și celor funcționale.

O "călătorie în timp" pentru a ne descoperi trecutul

Am decis să investigăm istoria afacerii noastre. Aproape ca în ‚Înapoi în viitor’, am mers cu mașina timpului pentru a vedea cum s-au descurcat colegii noștri din trecut.

De la piei de animale (...)

Primii constructori de corturi foloseau piei de animale pentru a proteja de intemperii intrările în adăposturile lor rudimentare. Prin urmare, în perioada neolitică, nu ar fi fost prea mult de lucru pentru croitoresele noastre!

Cu siguranță ar fi preferat Egiptul Antic, când au fost introduse inul, lâna, mătasea și bumbacul, aceleași materiale care, combinate cu poliesterul modern, mai stabil, alcătuiesc multe dintre țesăturile pe care le puteți găsi astăzi în showroom-ul LUMEA TEXTILELOR.

În epoca romană, sclavii erau cei care prelucrau textilele, așa că am plecat devreme (...)

În Europa medievală, când ferestrele erau ecranate cu hârtie unsă sau cerată, ferestrele și ușile noastre din PVC cu geamuri triple nu ar fi fost previzibile nici măcar pentru cel mai bun magician.

O chestiune de confidențialitate

Abia în anii 1300 și 1400 au apărut primele geamuri de sticlă, dar, oricum, ar fi fost dificil să faci afaceri: fabricarea țesăturilor era o meserie de rang înalt, iar breslele își păstrau cu gelozie secretele.

Pentru prima dată, oamenii puteau vedea direct în spațiile private, astfel că a apărut o nevoie tot mai mare de intimitate.

În timpul Renașterii, textilele au fost folosite în acest scop, același scop pe care mulți dintre clienții noștri îl caută după atâtea secole.

Țesături din ce în ce mai prețioase

Secolul al XVII-lea a fost o epocă de aur pentru antecesorii noștri: gustul - pentru micul segment de populație care și le putea permite - includea perdele din țesături prețioase, înfrumusețate cu metale încastrate, diamante, safire și rubine.

În perioada Rococo, variată, elegantă și veselă, mătăsuri strălucitoare, damascuri din ce în ce mai fine și brocarturi brodate erau produse cu regularitate de atelierele din Veneția.

De la sobrietate la eliminare

Revoluția franceză și Secolul Luminilor au readus modestia și sobrietatea în alegerile estetice. S-a născut marchiza de pachet, tipul pe care, datorită caracterului său extrem de practic, îl împachetăm cel mai des. A apărut chiar și un strămoș al jaluzelelor cu rolete, utilizate acum pe scară largă de cei care iubesc un stil modern și minimalist.

Secolul al-XX-lea

Ca o reacție la moda anterioară, la începutul secolului al XX-lea a avut loc o revenire la gusturile simple și esențiale.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pe lângă alimente, haine și benzină, textilele au fost raționalizate, după cum știm. Mătasea de parașută, prosoape sau orice altceva care putea fi util în acest scop au fost folosite pentru corturi, care au devenit esențiale pentru oameni .i case chiar .i într-o perioada atât de întunecata în care priorita.ile tuturor erau puse sub semnul întrebarii.

În LUMEA TEXTILELOR, orice este posibil în zilele noastre. Moda se schimbă la fel de regulat ca și coafurile. În anii 1950 erau la modă floralele și imprimeurile abstracte, în anii 1970 pastelurile și țesăturile etnice, iar în anii 1980 dungile și carourile.

Datorită acestui fond imens, putem oferi un număr aproape infinit de stiluri și soluții.

Multitudinea de stiluri și modele disponibile astăzi, de la cele clasice tradiționale la cele contemporane elegante, a făcut posibil ca proprietarii de locuințe și birouri să își expună stilul personal, îndeplinindu-și în același timp nevoile funcționale. Cu o varietate atât de extinsă, fiecare gust, preferință și buget poate fi satisfăcut cu draperia sau umbra perfectă.

În showroom-ul nostru veți găsi sute de țesături, atât pentru perdele pe măsură cât și țesături tehnice.

Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim pentru o ofertă gratuită pentru amenajarea casei sau a biroului dumneavoastră și sperăm să vă bucurați de această "călătorie în timp"!

II) ISTORICUL NOSTRU

lumeatextilelor.ro

Pentru mulți dintre noi, închiderea înseamnă să privim: să ne uităm la priveliștea din fața ferestrelor noastre, la trafic și la copaci, cu gânduri de viață post-pandemică dansându-ne prin cap. Ar trebui să ne gândim și la acele ferestre, fie că sunt geamuri, foi sau pereți întregi de sticlă. Așa cum spuneau odată mamele noastre cu privire la designul locuinței: "O casă fără verandă este ca un om fără țară". O regulă similară se aplică și în cazul ferestrelor - fără jaluzele, obloane sau perdele, multe ferestre sunt doar niște goluri fără caracteristici.

De-a lungul mai multor ani de activitate, ne-am dezvoltat pe baza conceptului că fiecare casă, birou, cartier sau activitate și fiecare client este unic și, prin urmare, are de fiecare dată nevoi estetice și tehnice diferite.

Știm să ascultăm cu atenție și să ne adaptăm la solicitările clienților, apoi să îi ghidăm spre cea mai bună soluție.

De la consultanță la instalare, de la proiecte majore la mici lucrări de întreținere, ne ocupăm de fiecare lucrare împreună cu echipa noastră de profesioniști.

Datorită colaborării noastre bine stabilite cu alte companii, suntem în măsură să propunem soluții complete la cheie, ocupându-ne și de coordonarea lucrărilor, și deci și de managementul de proiect.

Dispunem de un depozit bine aprovizionat. De aceea, suntem un punct de referință pentru profesioniști și persoane fizice și pentru achiziții cu amănuntul sau comenzi pentru livrări mai mari.

CIFRE CHEIE

2000+Articole Showroom
2000+Case și birouri echipate
94%Clienți satisfăcuți
20+Ani de experiență
10Consultanți disponibili
10000+Clienți

CINE NE RECOMANDĂ - Clienți și Parteneri

NOVUM by the seaNOVUM by the sea
MEDIA PRO RomâniaMEDIA PRO România
Antena GroupAntena Group
Avangarde RezidentialAvangarde Rezidential
Remax OptimusRemax Optimus
PrajiturelaPrajiturela
Cartierul LatinCartierul Latin
daddycool.rodaddycool.ro - Arta de a retrăi copilăria
NAYA EventsNAYA Events
l'Evoque 360l'Evoque 360
LIAD Hotel Bucharest City CenterLIAD Hotel Bucharest City Center
Casa Presei Libere - Salonul de MarmurăCasa Presei Libere - Salonul de Marmură